Velkommen til nye Psykopp.no!

Kan to jenter være kjærester?

Illustrasjon: Med hjerte for seksualitet
Hvordan svarer vi når undrende barn stiller de store spørsmålene? Nå lanseres en helt ny bok om barn og seksualitet.

Fra å leve bekymringsfrie små liv som handler om mat, søvn, lek og moro, begynner barna smått om senn å interesse seg også for de store temaene i livet. For eksempel kropp, seksualitet og kjærlighet.

Kan to jenter være kjærester? Hva er sex? Hvordan lages barn?

I sin nye bok «Med hjertet for seksualiteten» ønsker Birgitt Hegge å hjelpe oss voksne med nettopp dette, å prate med barn - om kropp og grenser.

Boken lanseres på Bokhuset i Stavanger 31. januar klokken 18, meld deg på via Facebook.

Forfatter Hegge håper og tror boken vil bli et nyttig verktøy for mange, både foreldre og de som jobber med barn og unge.

- Vi er alle seksuelle. Det er en del av det å være menneske. Seksualiteten er hjertelig til stede i alle menneske møter. Problemet er at vi har lært forsvinnende lite om det, skriver forfatteren i innledningen til boken.

Hegge har mange års arbeid innenfor psykisk helse og barnevern og har bygget opp en spesialisering innen vold og seksuelle overgrep. Hun er særlig opptatt av det forebyggende aspektet ved en god seksuell utvikling og helse, og med denne boken vil hun hjelpe flere å forstå viktigheten av å snakke med barn om seksualitet.

Boken gir råd om hvordan seksualitet kan møtes og fremmes i den daglige kontakt med barn og unge. Den primære målgruppen for boken er ansatte i skole, barnehage, helsestasjon og barnevern, og ikke minst foreldre. Samtidig er dette en viktig veileder for alle som søker bevisstgjøring om temaet seksualitet.

- Seksualitet handler om følelser, identitet, preferanser, glede og så uendelig mye mer. Den handler om vårt behov for å kjenne tilhørighet, om å bli sett. Den er viktig. Livsviktig, skriver Hegge, som er klinisk vernepleier med master i sosialfag. I tillegg er hun utdannet spesialist i sexologisk rådgivning, med godkjenning 
fra Nordic Association for Clinical Sexology(NACS).

Hegge har tidligere også utviklet en guide om samme tema, «Trafikklyset, seksualitet hos barn og ungdom». Den er et helt konkret hjelpemiddel for voksne, som skal gjøre det lettere å identifisere, vurdere og respondere på barn og unges seksualitet. Her viser Hegge fram eksempler på hvordan den voksne kan og må tørre å stille spørsmål, være til stede og speile/veilede barnet i forskjellige situasjoner som har med kropp og seksualitet å gjøre.

Den nye boken, “Med hjerte for seksualiteten”, gis ut på Hertervig Forlag, og du kan bestille den her.

Last ned brosjyren

INTERESSERT I NYHETER eller INFORMASJON FRA OSS?
Registrer din epostadresse

Thank you! Your submission
has been received!

Oops! Something went wrong while submitting